Büyükyoncalı Atatürk Ortaokulu

Adres
BÜYÜKYONCALI MERKEZ MAH. MEHMET AKİF ERSOY CAD. BÜYÜKYONCALİ ATATÜRK ORTAOKULU NO16 SARAY / TEKİRDAĞ
Vizyon
Büyükyoncalı Atatürk Ortaokulu çalışanları olarak; “Hep ileriye, En iyiye.” Sloganı ile, Ulusal ve evrensel değerlerle donanmış, özgüveni gelişmiş, sorumluluk alabilen, iletişimde başarılı, bilimsel düşünebilen, gelişim ve değişime açık, öğrenebilen, araştırmacı, üretken, topluma ve çevreye saygılı, mutlu olmayı bilen öğrencileri topluma kazandırmak, beşinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar, geleceğin iş dünyasının ve küreselleşen toplumun sağlıklı ve pozitif katılımcıları olmaları için gereken yetenek, bilgi beceri ve ahlaki değerleri en üst düzeyde kazandırmakla tanınan; yurt içinde ve dünyada model sayılan bir okul olma amacındadır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan; Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Yerleşim Yeri
Okulumuz 1 Kasım 2006 yılında temeli atılmış olup, 17 Eylül 2007 yılında tamamlanarak eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz 21 derslikli tip proje olup, 342 öğrenci 27 öğretmen ve 2 yardımcı hizmetli ile eğitim öğretime devam etmektedir.