Nis

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü 'Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesi (ÇEDES) kapsamında okulumuz proje okulu olarak seçilmiştir.

Nis

Okulumuzda bulunan ihtiyaç sahibi ailelere öğrenci ve velilerimizin katkısı ile Ramazan kolileri hazırlanmıştır. Bu etkinlikle birlikte öğrencilerde yardımlaşma ve dayanışma kültürünün yaygınlaşması, dini değerlerimizin sürdürülmesi amaçlanmıştır. Bu etkinliğin hazırlanmasında ve yürütülmesinde katkıda bulunan Müdür Yardımcımız Fatih YENİPAZAR ve Rehberlik Öğretmenimiz Özgün CAN başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve yardımlarını esirgemeyen velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

ÇEDES projesi kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Tayfur ÇOLAK tarafından hazırlanan “Peygamberimizin Hayatından Değer Örnekleri” etkinliği yapıldı. Etkinlikte öğrencilerin peygamberimizin hayatındaki örnek davranışları bilmeleri, uygulamaları ve bu davranışlara sahip çıkarak yaşatmaları amaçlanmıştır.

Nis

Kurumumuza resmi web sitemiz dışında herhangi bir sosyal medya ve web sitesi aracılığıyla yayın organımız bulunmamaktadır. Okulumuzda yapılan etkinlikler ve paylaşımlar https://byoncaliataturk.meb.k12.tr/ adresi üzerinden paylaşılmaktadır.

Nis

Ormanlarımızı, ağaçlarımızı ve doğal zenginliklerimizi korumanın önemli olduğunu belirtmek amacıyla her yıl 21-26 Mart tarihlerinde Orman Haftasını kutluyoruz.

Nis

Okulumuzda bu yıl e-Twinnig çalışması kapsamında proje yürütülmediğinden kalite etiketi bulunmamaktadır.

Nis

Okul müdürlüğümüz tarafından ilgili kurumlar ile iletişim kurulmuş olup gerekli bilgiler alındıktan sonra sınıflarımızda öğretmenlerimiz tarafından öğrencilere deprem, yangın ve doğal afetler konusunda eğitim verildi.  Ülkemizin deprem ülkesi olması sebebiyle alınması gereken önlemler hakkında hatırlatmalar yapıldı. Deprem, yangın ve doğal afet durumlarında nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında konuşuldu. Sınıftayken deprem olması durumu için “Çök-Kapan-Tutun” Tatbikatı yapıldı.

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın

Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Mrt

Oyun aslında akıldadır; ancak çocuk oyunla akıllanır.
Mevlana

Çocuklarımızın sosyal ve sportif anlamda gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla Geleneksel Çocuk Oyunları yarışmaları yapıldı. Bu oyunlar çocukların sosyal anlamda kaynaşmasını sağlamış ve sportif faaliyetlere ilgilerini arttırmıştır.

Mrt

"Türk'ün hürriyetine dokunulamaz." (Mustafa Kemal Atatürk)

Bağımsızlığımız sembolü olan İstiklâl Marşı' mızın Kabulünün 102. Yılı kutlu olsun.

12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünü okulumuz Türkçe öğretmenlerinden Şeyma DEMİRCİ' nin hazırlamış olduğu program ile kutladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

"O şiir bir daha yazılmaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın!"

M. Akif Ersoy

Mrt

Okulumuzda düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında okulumuzdan dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirdik. Ödüklerini okulumuz Türkçe Öğretmeni Şeyma DEMİRCİ' den alan öğrencilerimizi kutluyoruz.

Mart Ayı yemek listesi yayınlanmıştır

Mrt

Öğretmenlerimizle yaptığımız görüşmeler ile okulumuzda yayımlanmasına karar verdiğimiz Büyükyoncalı Dergisi için çalışmalarımız devam etmektedir. Dergimizin dijital hali yakında sitemizde yer alacaktır.

Mrt

Erasmus+Okul Eğitim Akreditasyonu ile ilgili başvuru sürecemiz devam etmektedir.

Mrt

Bakanlığımız Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından aylık olarak yayınlanan  Kazanım Kavrama testleri sınıflarda çözüldü.